Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- آرمان عبدالعالی قصاص شد. با تقاضا و عدم گذشت خانواده غزاله شکور، سرانجام در روز چهارشنبه سوم آذرماه، حکم عبدالعالی در زندان رجایی شهر اجرا شد. آرمان عبدالعالی به اتهام ارتکاب قتل در سال ۱۳۹۲ و در سن ۱۷ سالگی، به قصاص محکوم شد.

به گزارش فرارو، حکم عبدالعالی در حالی اجرا شد که طی یک ماه اخیر ۵ بار برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شد، اما هربار در لحظه‌های آخر حکم اجرا نمیشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار هم عصر سه شنبه به خانواده اعلام شده بود که حکم اجرا نمی‌شود، اما زمانی که پدر و مادر آرمان برای ملاقات او به زندان می‌روند به آن‌ها اجازه ملاقات داده نمی‌شود.

طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضایی، خانواده غزاله شکور بر روی اجرای حکم قصاص مصر بوده و درخواست‌های مکرر به جهت بخشش آرمان عبدالعالی را پذیرا نبودند.

از طرفی جسد غزاله شکور تاکنون کشف نشده، موضوعی که مادر شکور بسیار بر روی آن تاکید داشت. او از عبدالعالی خواسته بود تا مکان دفن جسد دخترشان را اعلام کندتا از حکم بگذرد، اما آرمان عبدالعالی گفته بود که تا آخرین لحظه‌ای که غزاله را حمل می‌کرده او نبض داشته و از او بی خبر است. خانواده غزاله شکور در آخرین جلسه سازش
داستان قتل غزاله آرمان عبدالعالی که متولد سال۱۳۷۵ است، ۸ سال پیش به اتهام قتل غزاله ۱۹ ساله، دختر مورد علاقه اش دستگیر و به زندان رجایی منتقل شد.  

عبدالعالی در اعترافاتش گفته بود: «من و غزاله می‌خواستیم ازدواج کنیم. روز حادثه وقتی پدر و مادرم نبودند، او را به خانه دعوت کردم، گفت می‌خواهد برای زندگی به خارج از کشور برود و بهتر است رابطه‌مان را با هم تمام کنیم. از دستش عصبانی شدم من او را هل دادم که سرش به کنار تخت برخورد کرد. سپس چند ضربه با میله بارفیکس به سرش زدم. من که ترسیده بودم جنازه را داخل یک چمدان گذاشتم و در خیابان رها کردم»

پس از اعتراف آرمان عبدالعالی، و نیافتن جسد غزاله شکور، عبدالعالی در دادگاه کیفری به قصاص محکوم شد، اما پس از مدتی آرمان اقرار‌های خود را پس گرفت و مرگ غزاله را یک حادثه دانست.

او در این باره گفته بود: «غزاله در پله‌ها پایش سر خورد و به زمین افتاد و از ترس جسدش را در چمدان قرار دادم و بیرون بردم».

در طول این سال ها، اما جسد غزاله پیدا نشد و مادر غزاله اعلام کرد: اگر آرمان بگوید جسد دخترشان را کجا مخفی کرده است. او را می‌بخشد.

اما وکلای آرمان عبدالعالی گفته بودند که هنوز حیات و ممات غزاله مشخص نشده و در صورتی که آرمان اعدام شود و به فرض غزاله زنده باشد امکان بازگشت از مجازات اجرا شده برای آرمان وجود ندارد.

در همین حین وکیل عبدالعالی بااین دلیل که جسد غزاله پیدا نشده و همچنین با ارائه مدرک مرخصی تحصیلی غزاله از دانشگاه اش و همچنین آنلاین شدن صفحه فیسبوک او، مدعی بی گناهی موکلش شد و درخواست اعاده دادرسی را مطرح کرد.

اعاده رسیدگی آرمان پذیرفته شد، اما پس از مدتی مجددا محاکمه شد. عبدالعالی این بار هم قتل غزاله را انکار کرد و مکان جسد او را همان سطل آشغال اعلام کرد که پلیس هیچگاه نتوانست غزاله شکوری را بیابد؛ بنابراین قضات حکم به قصاص آرمان عبدالعالی دادند. خانواده آرمان عبدالعالی در آخرین جلسه سازش
تاخیر در اجرای حکم در سال هی ۹۸ و ۹۹ دوبار حکم اعدام آرمان صادر شد و حتی یک بار هم او تا پای چوبه دار رفت، اما بخشش یک ماهه خانواده شکور برای اعلام مکان دفن دخترشان، حکم عبدالعالی را تا سال ۱۴۰۰ به تعویق انداخت.  

پس از طی مراحل قانونی و بی اثر بودن اصرار‌ها برای جلب رضایت خانواده غزاله شکور، روز چهارشنبه ۲۱ مهر ماه اجرای حکم قصاص آرمان صادر شد، اما حکم او تا ۲۴ مهر به تعویق افتاد. سپس در ۲۵ مهر مجددا به انفرادی منتقل شد، اما دوباره اجرای حکم لغو شد.

طبق گفته خرمشاهی، وکیل عبدالعالی، حکم اعدام موکلش در تاریخ ۲۵ مهر ماه به دلایل عمومی (توقف تمام اعدام‌ها در آن مقطع) متوقف شد.

سپس در ۱۰ آبان ۱۴۰۰، آرمان به انفرادی منتقل شد و قرار شد حکم او سحرگاه چهارشنبه ۱۲ آبان در زندان رجایی‌شهر اجرا شود، اما این بار هم اجرای حکم به تعویق افتاد.
درخواست بخشش در این مدت تعداد زیادی از فعالان مدنی، هنرمندان و نهاد‌های حقوق بشری درخواست توقف اجرای حکم آرمان را مطرح کرده و از خانواده غزاله خواسته بودند تا آرمان را ببخشند، اما مادر غزاله درخواست آن‌ها را رد کرده و از این افراد خواسته بود تا تصمیم گیری را به او و پدر غزاله بسپرند.

در آخرین مصاحبه خانواده غزاله شکور با رسانه ها، آن‌ها با تکرار صحبت‌های گذشته شان گفته بودند که تغییری در تصمیم‌شان ایجاد نشده و همچنان اصرار به اجرای حکم قصاص قاتل دخترشان دارند و رضایت نمی‌دهند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آرمان عبدالعالی قصاص غزاله شکور خانواده غزاله شکور آرمان عبدالعالی اجرای حکم جسد غزاله منتقل شد بار هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • جزئیات تازه از ماجرای گم شدن یسنا، دخترک ۴ ساله‌
  • ماجرای ویدئوی وایرال شده عروس ۱۴ ساله! + واکنش فوری پلیس فتا
  • پشت پرده ماجرای مفقود شدن یسنا دختر گمشده
  • پشت پرده ماجرای یسنا دختر گمشده
  • ماجرای گم شدن یسنا کوچولو چه بود؟
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران نجات یافت
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب